onsdag 13. juli 2011

Grunnarbeidet skrider fremover

Siden siste innlegg har det skjedd en del på grunnarbeidsiden. Vår graver, Frank Reidar Simonsen, har opparbeidet anleggsvei fra bilvei og opp til der hytta skal oppføres:



Veien er helt nødvendig for å få hytta, som kommer i elementer, opp der den skal oppføres. I utgangspunktet er veien midlertidig, men blir nok søkt beholdt etter vi er ferdig med byggingen. Regner med vi må ha maskiner opp på tomta også neste sommer for å plannere og ordne uteområder rundt hytta. Da kan det være greit å ha veien.

I tillegg til anleggsveien har Simonsen gravd av toppdekket på området hytta skal stå. Når han begynte å grave viste det seg at toppdekket var veldig tynt, noen steder bare 5-10 cm. Under der var det ulike fjelltyper, både hardt og porøst:



Da er alt klart for sprengningsarbeidet som Fjell og Maskin AS skal utføre for oss. De skal ta ut ca 360 m3 fordelt på to nivåer med 1,5 m høydeforskjell. Arbeidet skjer på ca 25 moh, mao godt oppe i høyden som sikrer oss god utsikt. Anleggsmaskinene kjøres innover denne uka og arbeidet blir utført i nær fremtid, mens vi er på ferie(Lofoten og Tyrkia). Da er det bare å håpe at alt skjer i hht bestilling og avtale, og at alt gjøres klart til at snekkerteamet kan begynne fundamenteringsarbeidet i månedsskiftet august/september:)

2 kommentarer:

  1. Ser da lovende ut nå Hans Erik, dette blir det nok hytte av etterhvert :-)

    SvarSlett
  2. Jepp, prosjektet begynner å ta form:)

    SvarSlett