søndag 7. august 2011

Ferien er over og det skrider fremover

Vi er nylig kommet hjem fra 14 deilige og avslappende dager i Tyrkia. Vi tenkte nesten ikke på hyttebygging i løpet av denne perioden, og det var egentlig veldig godt. Nå er det imidlertid på han igjen og dagen etter vi kom hjem bar det ut til Kvarv for å se om det hadde skjedd noe siden sist vi var der.

Før vi dro på ferie hadde vi gjort avtale med firma som skulle sprenge ut og plannerer tomta. De var kommet godt i gang og holdt på når vi kom innover.


På dette tidspunktet hadde de sprengt fire salver og mye stein var kommet utover tomta. Akkurat da så det ganske så kaotisk og uoversiktelig ut, men vi håper og tror det blir bra når de er ferdig.


Totalt tas det ca 360 m3. Mao må vi bli kvitt en del overskuddsmasse. Sannsynligvis ikke noe problem da det er behov for en del av dette til ferdigstillelse av parkeringsplassen. Det som kanskje er verre er at veien som graveren vi har brukt hadde opparbeidet riktig så fint blir delvis ødelagt av massen som må dras ned fra utsprengingsstedet. Det er ikke annet å gjøre enn å reprarere og preparere på nytt. Vei må vi ha....

I løpet av denne uka er sprengnings- og planneringsarbeidet ferdig. Da er det klart for å begynne arbeidet med funfamentet. I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for påleblokker. Det er imidlertid en viss sannsynlighet for at vi likevel ender opp med ringsmur eller leca da dette kan være det beste fundamentet på den sprengmassen som nå blir liggende i bunn.


Etter planen begynner arbeidet med funfamentet siste uka i august. Da får det god tid til å ferdigstilles og herdes før hytta leveres rundt 20. september.

1 kommentar:

  1. Hang in there! Regner med det blir fint itl slutt, men å gå veien tar sin tid :) Takk for at vi får følge med! Klem fra Ida m/familie

    SvarSlett